Så som i himmelen

Så som i himmelen

Långfilm (i urval)
2004 – Så som i Himmelen
1986 – Älska Mej
1980 – Barnens ö
1976 – Elvis Elvis

Så som i Himmelen
En internationellt framgångsrik dirigent avbryter drastiskt sin karriär och drar sig ensam tillbaka till sin barndomsby i Norrland.

Det dröjer inte länge förrän man ber honom komma och lyssna på den lilla spillran till kyrkokör som varje torsdag övar i församlingshemmet. Bara komma och kanske ge några goda råd.

Han har svårt att säga nej och från det ögonblicket blir inget sig likt i byn. Kören utvecklas och växer.

Han får vänner och fiender. Och han möter kärleken.

Regi: Kay Pollak

Kay Pollak är född 1938. Så som i Himmelen är Kay Pollaks första film på 18 år efter filmen Älska Mej, som kom 1986. Efter premiären av filmen Älska Mej ägnade han sig åt att skriva böcker och föreläsa om personlig utveckling. Att växa genom möten och Att välja Glädje är två av hans storsäljare utgivna av förlaget Hansson & Pollak. Han filmdebuterade 1976 med Elvis Elvis, och dessförinnan hade han bl a gjort TV-serien Den hemliga verkligheten. 1980 belönades han med Guldbaggen för Bästa regi för filmen Barnens ö. Barnens ö och Älska Mej deltog i tävlan om Guldbjörnen på Berlins internationella filmfestival.

Så som i Himmelen nominerades till en Oscar i kategorin Bästa utländska film. Filmen är såld till över 40 länder över hela världen. Filmen slog svenskt publikrekord, 1 470 000 besökare. Våren 2005 utsågs den till Årets film på Videogalan.

Klicka vidare till » Gabriellas sång